Panasonic lansirao neuništivi laptop Toughbook 40

Objavjeno: 22.12.2022.
Panasonic lansirao neuništivi laptop Toughbook 40

Panasonic Toughbook 40 je laptop namijenjen industriji, vojsci, hitnim službama i svim onim poslovima u kojima bi obični laptopovi brzo pustili dušu

Panasonic je lansirao Toughbook 40, „hrapav” laptop sa izdržljivošću prema najvišim vojnim standardima MIL-STD-810H i MIL-STD-461H i zaštitom od prašine i vode prema standardu IP66. To između ostalog znači da neće biti ništa ako ga bacite na beton sa visine od 2 metra, a izdržljivost podrazumeva otpornost na niske i visoke temperature.

Iz tog razloga, laptop je namijenjen industriji, vojsci, hitnim službama i svim onim poslovima u kojima bi obični laptopovi brzo pustili dušu.

Laptop od 3,35 kg dolazi sa 14-inčnim Full HD IPS ekranom osjetljivim na dodir od 1200 inča koji takođe sadrži kameru od 5 MP sa zaštitnim poklopcem.

Uređaj pokreće Intel Core i5 ili i7 procesore 11. generacije sa integrisanom UHD grafikom, sa mogućnošću nadogradnje na Iris Xe ili namjenski AMD GPU, može da primi do 64 GB RAM-a i do 2 TB SSD šifrovanog skladišta.

 Secure Vipe sistem

 Kao dodatnu bezbjednosnu mjeru, ima Secure Vipe sistem koji može da izbriše cijelu memoriju za samo nekoliko sekundi.

Povezivanje je obezbjeđeno Bluetooth 5.1 i Vi-Fi 6, uz opciju instaliranja 4G (LTE / LTE-A) ili 5G (mmVave / C-band / Sub6) modema i GPS modula.

Toughbook 40 laptop se prodaje po početnoj cijeni od 4.899 dolara.

Izvor:it-mixer.com