Petal Search je Huaweijevo rješenje za pristup milionima aplikacija

Objavjeno: 16.06.2020.
Petal Search je Huaweijevo rješenje za pristup milionima aplikacija

Kompanija Huawei je objavila dostupnost "Petal Search - Find Apps" vidžeta za pretragu, koji stiže preinstaliran na novoj Huawei P40 seriji telefona. Takođe, moguće ga je pruzeti preko AppGallery servisa. Petal Search funkcioniše kao most za pristup milionima aplikacija i način pretrage vijesti, fotografija i drugog sadržaja preko početnog ekrana uređaja.

Kako je još uvijek na snazi odluka američke administracije koja kompaniji Huawei ne dozvoljava saradnju i poslovanje sa firmama iz SAD (a posebno sa kompanijom Google), to znači da najnoviji hardver kineske kompanije ne može da koristi Google servise, uključujući i Google Play Store, Google Maps, YouTube ili Gmail.

Huawei već ima AppGallery - zamjenu za Play Store, sa sopstvenom selekcijom aplikacija i igara. Servis se konstantno nadograđuje i unaprjeđuje. Sada je kineska kompanija prtedstavila i "Petal Search - Find Apps" vidžet. Ova opcija će automatski pretraživati veb kako bi peonašla aplikacije za P40 seriju telefona. Ova pretraga uključuje eksterne prodavnice aplikacija, ako i sve u okviru  Huawei AppGallery.

Huawei obećava da se sva pretraga obavlja uz pravovremenu zaštitu sigurnosti korisnika. Petal Search - Find Apps će nuditi opcije za preuzimanje zasnovano na korisnikovoj pretrazi, bilo da je u pitanju link iz AppGallery, link sa sajta developera ili preuzimanje sa eksterne prodavnice aplikacija.

Petal Search - Find Apps vidžet za pretragu trenutno podržava više od 40 jezika i dostupan je u 45 zemalja i regiona, sa planovima za dodatno širenje dostupnosti u budućnosti. Nova alatka za pretragu stiže preinstalirana na Huawei P40 seriji (P40 Pro, P40 i P40 Lite) kao i za postojeće Huawei korisnike, a dostupna je za preuzimanje preko AppGallery.

Izvor: Express