Platforma pametne kuće Wink će zahtjevati mjesečnu pretplatu naredne nedelje

Objavjeno: 07.05.2020.
Platforma pametne kuće Wink će zahtjevati mjesečnu pretplatu naredne nedelje

Moraćete da plaćate 4,99 dolara mjesečno počevši od srede, 13. maja

Pametna kućna platforma Wink zahtjevaće od kupaca da plaćaju 4,99 dolara mjesečno pretplatu od 13. maja, objavila je danas kompanija. To omogućava korisnicima Wink-a samo sedam dana da odluče da li žele da plaćaju mjesečnu naknadu za uslugu koja je ranije ponuđena besplatno u okviru vlasništva Wink proizvoda.

Ako se odlučite da se ne prijavite za pretplatu za Wink, „više nećete moći da pristupite svojim Vink uređajima iz aplikacije, sa glasovnom kontrolom ili putem API-ja, a vaše automatizacije će biti onemogućene 13. maja“, prema Wink-ovoj najavi blog. Čini se da to znači da ćete izgubiti mogućnost upotrebe pametnih kućnih proizvoda koji nisu napravljeni od strane Wink-a, povezanih sa Wink podešavanjem. Iako se odlučite za pretplatu kasnije, veze, podešavanja i automatizacije uređaja mogu se ponovo aktivirati.

Wink-ovi „dugoročni troškovi i nedavni ekonomski događaji uzrokovali su dodatno opterećenje našeg poslovanja“, kažu iz kompanije. „Ova naknada dizajnirana je da bude što skromnija“, nastavio je Vink kasnije na blogu. "Vaša podrška će nam omogućiti da vam pružimo funkcionalnost na koju ste se oslonili i usredsredili se na ubrzanje novih integracija i funkcija aplikacija."

Wink nije odgovorio na zahtjev za komentar od The Verge-a o najavi. Nagli prelazak na uslugu pretplate nije prvi pokazatelj da će Wink imati problema. Izvještaj koji je objavio The Verge u oktobru 2019. godine opisuje kako Wink, koji je u vlasništvu tehnološke kompanije Will.i.am i.am +, nije u to vrijeme plaćao zaposlene u sedam nedelja.

 Izvor: The Verge