Poco sa svojim kriptičnim tizerima predlaže skorašnji početak Poco F2

Objavjeno: 04.05.2020.
Poco sa svojim kriptičnim tizerima predlaže skorašnji početak Poco F2

Poco je na Twitteru sugerisao da se novi proizvod „budi“, a proces je završen 99 posto.

Poco F2 već neko vrijeme radi na obilasku Interneta. Nekoliko izvještaja otkrilo je navodne cijene i datum objavljivanja smartfona, međutim Poco ih tek treba da potvrdi. Ali čini se da lansiranje telefona nije daleko jer Poco dijeli kriptične tvitove, što sugeriše na predstojeće lansiranje smartfona. Raniji izvještaji sugerišu da će Poco F2 doći sa Pro varijantom, a tipster je dalje tvrdio da bi Poco F2 mogao da se pojavi ovog mjeseca.

Prema Pocoovom twitu, novi Poco proizvod se "budi", koji bi mogao biti predstavljen uskoro. Iako tweet ne otkriva ime ili datum predstavljanja proizvoda, možemo vidjeti više snimaka ekrana korisnika koji pričaju o Poco F2, stoga sugerišu da je post o pomenutom pametnom telefonu. Još jedan twit kompanije pokazao je da se proces „buđenja“ vrši „99 odsto“. Ovo ukazuje da se uskoro može očekivati ažuriranje od Poco-a.

Prošlog mjeseca nekoliko izvještaja je sugerisalo dolazak Poco F2 serije, nakon što je kompanija u februaru lansirala srednji rendžer Poco Ks2. U seriji se nalaze vanilija Poco F2 i Poco F2 Pro.

Međutim, izvještaji su nedavno nagovještavali da će Poco F2 Pro biti rebrandirana verzija Redmi K30 Pro koja je u Kini lansirana u martu. Prije toga, nagoviešteno je da će Poco F2 biti pomenuta verzija Redmi K30 Pro, ali generalni direktor kompanije Poco India C Manmohan je demantovao te glasine.

Trenutno su ključne specifikacije dva pametna telefona tajna. Nedavno je portugalska publikacija, međutim, sugerisala da bi Poco F2 Pro mogao da košta 649 EUR (otprilike 53.300) za varijantu skladištenja 6GB + 128GB - što je relativno skuplje od Redmi K30 Pro koji je u Kini predstavljen za CNI 2,999 (otprilike 32,500) za istu konfiguraciju. Štaviše, tipster na Twitteru tvrdio je da će Poco F2 na globalno tržište izaći u maju. Gore navedeni detalji nisu potvrđeni od strane kompanije.

Kao što je ranije spomenuto, Poco je u svom twitu nagovijestio da se najava o novom proizvodu - vjerovatno Poco F2 - očekuje vrlo brzo. Čeka se više detalja iz kompanije.

Izvor: NDTV