Pojavile se kompletne specifikacije OnePlus Nord telefona

Objavjeno: 10.07.2020.
Pojavile se kompletne specifikacije OnePlus Nord telefona

Nakon što se juče pojavilo nekoliko fotografija koje su nam omogućile bolji uvid u izgled OnePlus Nord telefona, sada se pojavila i kompletna lista specifikacija uređaja. Informacije nam ponovo omogućava dojavljivač Evan Blass (@evleaks).

OnePlus je već potvrdio da će Nord koristiti Snapdragon 765G čipset, a sada znamo da će imati 8GB i 12GB RAM-a, kao i dvije opcije skladišnog prostora: 128GB i 256GB. Telefon će koristiti OxygenOS 10, zasnovan na Androidu 10.

Kineska kompanija je takođe potvrdila da će telefon imati AMOLED displej sa stopom osvježavanja od 90Hz. Novi listing sa specifikacijama otkriva da će displej imati dijagonalu od 6.44 inča i gustinu piksela od 408 ppi. Ispod ekrana će biti smješten i senzor otiska prsta.

Ranije glasine su sugerisale da će Nord imati ukupno šest kamera - dvije s prednje strane i četiri na poleđini. Specifikacije prednjih kamera se podudaraju sa prethodno procurelim informacijama, ali postoje razlike kada su u pitanju kamere na poleđini.

Prethodno se sugerisalo da će OnePlus Nord koristiti kombinaciju 48MP glavnog, 8MP ultraširokog, 5MP makro i 2MP senzora dubine, ali nove informacije pominju da će 5MP kamera biti senzor dubine, dok će 2MP modul imati makro senzor.

OnePlus Nord će koristitit 4115mAh bateriju sa podrškom za 30W brzo punjenje, imaće težinu od 185 grama i biće dostupan u tri boje - Blue Marble, Gray Onyx i Gray Ash. za konekciju će služiti Bluetooth 5.1, NFC i Wi-Fi 2x2 MIMO.

Izvor: GSMarena