Pojavili su se detalji o pristupačnim Huawei Y5p i Huawei Y6p telefonima

Objavjeno: 05.05.2020.
Pojavili su se detalji o pristupačnim Huawei Y5p i Huawei Y6p telefonima

Na Twitteru su osvanule informacije o dva nova pristupačna telefona kompanije Huawei, sa specifikacijama i fotografijama, a u pitanju su Huawei Y5p i Huawei Y6p.

Huawei Y5p je pristupačniji od dva modela, a ima 5.45-inčni LCD ekran u HD+ rezoluciji i 18:9 odnos stranica. To znači da nema izreza i otvora, a tu su klasični okviri. Telefon pokreće Helio P22 čipset, uz 2GB RAM-a i 32GB skladišnog prostora (uz microSD slot). Na poleđini su prisutne dvije kamere - glavna od 8MP i 2MP senzor dubine. Sve će napajati 3020mAh baterija, koja se puni preko microUSB porta. Operativni sistem je Android 10 uz EMUI 10.1 interfejs.

Huawei Y6p izgleda modernije, a ima tri kamere i senzor otiska prsta na poleđini. Čipset ovog modela je i dalje Helio P22, dok je ekran 6.3-inčni Full HD+ LCD sa izrezom za 8MP selfi kameru. Na poleđini telefona se nalaze tri kamere: 13MP + 5MP + 2MP, a očekuje se da će uz glavni ostala dva senzora biti ultraširoki i senzor dubine. Baterija je kapaciteta 5000mAh, sa punjenjem preko microUSB porta. Operativni sistem je i kod ovog modela Android 10.

S obzirom na prepoznatljive karakteristike, Huawei Y5p bi mogao biti rebrendirani Honor 9S, dok je Huawei Y6p rebrendirani Honor 9A sa redizajniranim sistemom kamera.

Izvor: Benchmark