Predstavljen Motorola Edge 40 Pro pametni telefon

Objavjeno: 05.04.2023.
Predstavljen Motorola Edge 40 Pro pametni telefon

Motorola je predstavila svoj najnoviji vodeći model za ovu godinu – Edge 40 Pro. Ovaj model, koji je direktan nasljednik prošlogodišnjeg Edge 30 Pro, nudi sjajnu kombinaciju moćnog hardvera i inovativnih softverskih rješenja za pružanje zaista izvanrednog iskustva.

Telefon ima 6,67-inčni pOLED ekran sa 2400×1080 piksela i brzinom osvežavanja od 165Hz, što je nadogradnja u odnosu na prošlogodišnjih 144Hz. Svjetlina ekrana je baždarena na 1300 nita, podržava Dolby Vision i HDR10+, zaštićen je Gorilla Glass Victus staklom, a takođe ima IP68 zaštitu kako bi se osiguralo da je vodootporan i otporan na prašinu.

Motorola Edge 40 Pro pokreće Snapdragon 8 Gen 2 čipset i ima ultra-brzo punjenje od 125W, omogućavajući korisnicima da koriste cijeli dan nakon samo 6 minuta punjenja ili potpuno punjenje za 23 minute. Baterija je također poboljšana i može trajati do 30 sati korištenja nakon jednog punjenja, a tu je i podrška za 15W bežično punjenje i 5W bežično dijeljenje baterije.

Motorola Edge 40 Pro omogućava snimanje video zapisa filmskog kvaliteta

Telefon je opremljen sistemom trostrukih kamera. Glavni objektiv od 50 MP ima optičku stabilizaciju slike (OIS) i trenutni fokus na sve piksele – što pruža 32x više piksela za fokusiranje u poređenju sa tradicionalnim PDAF sistemom. Tu je i ultraširoka kamera od 50 MP s podrškom za Macro Vision, 2x telefoto sočivo od 12 MP. Sa prednje strane nalazi se selfie kamera od 60 MP sa Snapdragon kognitivnim procesorom signala slike, koja koristi naprednu umjetnu inteligenciju za podjelu svake scene na dva različita segmenta.

Motorola Edge 40 Pro omogućava korisnicima snimanje video zapisa filmskog kvaliteta, bilo u kristalno čistoj 8K rezoluciji ili u 4K HDR10+ modu sa preko milijardu nijansi. Pored toga, Motorola je dodala nekoliko video režima na telefon kako bi inspirisala kreativnost: Video Night Vision, Horizon Lock Stabilization i Video Auto Focus Tracking.

Štaviše, telefon ima Dolby Atmos tehnologiju i dva velika stereo zvučnika, kao i Moto Spatial Sound tehnologiju, koja stvara sveobuhvatnije i impresivnije zvučno iskustvo kada koristite slušalice ili zvučnike.

Motorola Edge 40 Pro pokreće Android 13 i unaprijeđen je Motorola iskustvima kao što su pokreti rukama, posebna podešavanja multimedije i/ili opcije personalizacije. Takođe je kompatibilan sa pametnim naočalama Lenovo ThinkReality A3 koje su AR i VR rešenje za preduzeća.

Telefon je dostupan u dvije boje – Interstellar Black i Lunar Blue. Odličan je izbor za one koji traže moćan vodeći pametni telefon sa vrhunskim karakteristikama i inovativnim softverskim rješenjima. Sigurno će pružiti izvanredno korisničko iskustvo.

Izvor:it-mixer