Predstavljena konačna test verzija Windows 8 (video)

Objavjeno: 01.06.2012.
Predstavljena konačna test verzija Windows 8 (video)
Microsoft privodi kraju željno iščekivani remont svog operativnog sistema.Proizvođač Windowsa je dao znak da je posao skoro završen objavljivanjem konačne test verzije Windows 8. Smatra se da će „osmica” biti najveća promjena na ovom operativnm sistemu u poslednjih nekoliko decenija. Softver prikazuje aplikacije u mozaiku od pločica i dizajniran je za desktop, laptop i tablične računare. Ova mnogostranost Windows 8 trebalo bi da podstakne proizvodnju nove generacije kompjutera koji su kombinacija laptopova i tableta.

Najnovija radna verzija je dostupna na 14 jezika i ima nekoliko poboljšanja u odnosu na manje prefinjenu verziju objavljenu prije tri mjeseca. Među njima su i novi načini konektovanja na druge Microsoft usluge, veća kontrola bezbednosti i više touch-screen opcija.

Microsoft nije objavio kada će se Windows 8 naći u prodaji, većina analitičara očekuje da to bude septembar ili oktobar.

Kompanija je već počela sa specijalnom promocijom koja počinje u subotu, 9. juna, u SAD, Kanadi i na još 120 tržišta. Kupcima kompjutera sa Windows 7 nudi se prelazak na Windows 8 Pro za 14,99 dolara, kada bude dostupan. Ostale cijene nisu objavljene.