Preko 500 hiljada Zoom naloga na Dark Web-u

Objavjeno: 14.04.2020.
Preko 500 hiljada Zoom naloga na Dark Web-u

Iako bi veća popularnost trebalo da bude prednost, Zoom se u poslednje vrijeme suočava sa nizom problema koji ugrožavaju privatnost korisnika. Tako se nedavno na Dark Web-u našlo preko pola miliona Zoom naloga, što ukazuje na to da će se kompanija i ubuduće suočavati sa ozbiljnim problemima.

Oprez!

Eksperti ipak ističu da do problema nije došlo zbog novih bezbjednosnih propusta u okviru aplikacije, već se radi o tome da su napadači iskoristili podatke korisnika koji su prikupljeni tokom prethodnih napada. Oni podaci koji su i dalje funkcionisali u okviru aktivnih naloga završili su na online tržištu, a u nekim slučajevima su nuđeni i besplatno, da bi, kako tvrde upućeni, zainteresovani lakše mogli da dođu do naloga preko kojih bi sprovodili napade na online sastanke i časove, te takozvane „Zoom-bombing“ šale koje u poslednje vrijeme postaju sve popularnije.

Korisnicima se preporučuje da promijene lozinke, te da ne koriste iste podatke za različite aplikacije, budući da se tako sprječava da jedan kompromitovan nalog ugrozi i sve ostale.

Izvor: PCpress