Pretvorite slike i fotografije u PDF datoteke

Objavjeno: 20.11.2012.
Pretvorite slike i fotografije u PDF datoteke
Moćne kamere sa poboljšanim makro modom u današnjim telefonima omogućavaju vam da svoj smartfon pretvorite u mobilni skener! Čitači PDF dokumenata ne nude ništa drugo, sem – čitanja, ali u današnje vrijeme mobilni kreator PDF dokumenata je apsolutno neophodan. Bilo da se bavite ozbiljnim poslom, da studirate ili idete u školu, sve češće umjesto štampane literature koristite onu u PDF obliku. Ponekad je potrebno izvršiti sitnu korekciju nekog fajla ili automatski neku sliku ili dokument pretvoriti u PDF, ali alati u Android marketu za tako nešto se plaćaju. Ipak, uspjeli smo da pronađemo jedan besplatan, a sjajan – Scan Master program. On omogućava da skenirate bilo koji dokument, sliku ili neki drugi objekat ili fajl i pretvorite ih u PDF datoteku. Omogućava automasko prepoznavanje ivica papira, ako skenirate papirne dokumente, što olakšava obradu skeniranog materijala u ugrađenom PDF editoru. Moguće je izravnati ivice, opseći dokumente na željeni formati, udružiti više pojedinačnih strana i skeniranih fajlova u jedan ili čak neki PDF dokument rasparčati na stranice i odeljke. Ali, to nije sve. Scan Master omogućava da menjate kontrast i osvjetljenost skeniranih slika ili fajlova, da pretražujete bazu PDF dokumenta na telefonu ili u okviru Cloud servisa, ali i da od bilo kojeg fajla sa telefona u foto formatu napravite PDF dokument.

Kada završite sa kreiranjem PDF-ova možete ih sačuvati u memoriji telefona ili Cloud servisa, a podržane su sve vodeće Cloud aplikacije. Naravno omogućeno je i slanje mejlom direktno iz Sync Master aplikacije.

Prednosti ove besplatne aplikacije, koja ne sadrži reklame, zaista su neobično široke, pa ih sve isprobajte samostalno, jer smo sigurni da će vam biti od velike koristi.