Procurile prve informacije - iPhone 15 neće imati notch

Objavjeno: 20.09.2022.
Procurile prve informacije - iPhone 15 neće imati notch

Jedna od najvećih vizuelnih razlika između ovogodišnjih iPhone uređaja jeste Dynamic Island. Dok je iPhone 14 zadražao notch koji smo prvi put videli 2017. godine, iPhone 14 Pro modeli su usvojili interaktivni izrez u obliku pilule.

Ipak, iako su tek nedavno najavljene cijene novih telefona u Crnoj Gori i iako je tek mali broj kupaca uspio da se dokopa novih uređaja, među kojima korisnici Pro modela prijavljuju ozbiljan problem sa kamerom, počele su da nam pristižu i prve glasine od sledećim modelima Apple telefona.

Pouzdani analitičar Ros Jang je na Twitter-u objavio da očekuje da će Dynamic Island stići na sve iPhone 15 uređaje sledeće godine, ali će dve druge karakteristike ostati ekskluzivne za iPhone 15 Pro.

Kako dodaje Jang, zbog problema u lancu snabdevanja, ekrani iPhone 15 ne-Pro modela i dalje neće podržavati LTPO i Pro Motion tehnologiju, pošto su dobavljači u mogućnosti da obezbede dovoljno ovih panela samo za Pro i Pro Max modele. To znači da će osvežavanje ekrana od 120 Hz i always-on-display izostati i sledeće godine sa jeftinijih modela.

Iako nas do novih uređaja dijeli čitavih godinu dana, Jangove riječi treba shvatiti ozbiljno. Naime, Jang je analitičar za Display Supply Chain Consultants, a njegovo izveštavanje se obično zasniva na izvorima i informacijama iz lanca snabdevanja kompanije Apple. Pokazao se izuzetno pouzdanim tokom proteklih godina, ekskluzivno i detaljno izveštavajući o stvarima kao što su MacBook Pro tehnologija ekrana, iPhone 14 Pro i još mnogo toga.

Izvor: mondo