Procurile specifikacije za OnePlus 12

Objavjeno: 27.05.2023.
Procurile specifikacije za OnePlus 12

OnePlus 11, koji je trenutno vodeći uređaj kineske kompanije, predstavljen je još u januaru. Kako se ispostavilo, već se radi na njegovom nasljedniku, a on će se, ne iznenađujuće, zvati OnePlus 12.

Prema novom curenju informacija iz obično pouzdanog izvora, OnePlus 12 će biti predstavljen u Kini u decembru. Kvalifikator „u Kini“ je važan jer bi se globalno izdanje moglo dogoditi nekoliko sedmica (ili mjeseci) nakon toga.

Telefon je trenutno u formi inženjerskog uzorka, a u ovom obliku ima Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 čipset na čelu, 6,7-inčni QHD OLED ekran osjetljiv na dodir sa brzinom osvježavanja od 120 Hz i bateriju od 5000 mAh s podrškom za 100 W brze veze punjenje.

OnePlus 12 ima tri zadnje kamere: glavnu od 50 MP, ultraširoku od 50 MP i kameru sa periskopskim zumom od 64 MP, koja bi bila prva u OnePlus liniji, iako definitivno ne prva za matičnu kompaniju Oppo. Osim toga, na prvi pogled izgleda da nema mnogo uzbudljivih hardverskih nadogradnji – ekran je iste veličine kao i kod prethodnika, sa istom rezolucijom i brzinom osvježavanja, a upotreba čipa sljedeće generacije je prilično ujednačena za kurs.

Imajte na umu da smo još uvijek prilično rano u razvojnom ciklusu ovog telefona, s obzirom na to da je još sedam mjeseci od stvarnog lansiranja, tako da bi se stvari mogle promijeniti između sada i tada.

Izvor: it-mixer