Procurilo nekoliko HTC smartphone noviteta

Objavjeno: 12.06.2013.
Procurilo nekoliko HTC smartphone noviteta
Dok HTC One posrnulog proizvođača polako vraća na noge (uz bar 5 miliona do sad prodanih jedinica), čini se kako će uskoro i drugi noviteti ugledati tržište. HTC Butterfly S bi trebao biti nasljednik modela Butterfly iz 2012., a “povratnik” je i ranije predstavljeni HTC Desire s modelom 600. U pripremi je i jeftini WP8 uređaj Tiara.Ime novog Android uređaja je otkriveno na pozivnici za događaj 19. juna u Tajvanu, a to tržište bi trebalo dobiti i Desire 600. Vrijedi podsjetiti da je potonji model predstavljen prije par nedelja a osim 4.5-inčnog ekrana, donosi i dual-SIM mogućnosti, četverojezgreni Qualcomm Snapdragon 200 procesor radnog takta 1.2GHz, 1GB radne memorije i 8GB ,prostora proširivog microSD karticama. Tu su i BoomSound dvostruki zvučnici poznati s modela One.



S druge strane, još nepoznati Butterfly S bi trebao imati UltraPixel xsdnjuu kamericu poznatu sa modela One, LTE povezivost, novu generaciju procesora (nepoznati detalji), veću bateriju – i naravno – Sense 5 interfejs povrh Androida u verziji Jelly Bean. Od ekrana se ne očekuje ništa manje od FullHD rezolucije koju je imao i prethodni model.




HTC Tiara će vjerovatno biti treći kompanijin WP8 uređaj, a ako je za vjerovati procurenoj press fotografiji, ima jako malo veze s modelima 8S i 8X po pitanju dizajna. Zapravo, prilično podsjeća na Android model One SV. Što se tehničkih karakteristika tiče, u 4.3-inčnom uređaju bi trebali biti dvojezgreni Snapdragon radnog takta 1.2GHz, 1GB radne memorije i 8GB slobodnog prostora. Tu su još kamerice od 8MP i 1.6MP te baterija od 1800mAh. Neki izvori govore kako su planovi za HTC Zenith, ranije najavljivanu Windows Phone perjanicu, bačeni u smeće. Čini se kako i HTC odustaje od WP platforme.