Procurjeli renderi Samsung Galaxy Z Flip 3 otkrivaju veći sekundarni ekran, dvostruku kameru

Objavjeno: 03.05.2021.
Procurjeli renderi Samsung Galaxy Z Flip 3 otkrivaju veći sekundarni ekran, dvostruku kameru

Znalo se već da će Samsung predstaviti dva nova preklopna pametna telefona kasnije ove godine, a prema glasinama, južnokorejski tehnološki gigant će lansirati Galaxy Z Fold 3 i Z Flip 3 u julu 2021. Ključni detalji Fold 3 su na mreži već duže vrijeme, a najnoviji izvještaj je danas procurio u vidu rendera dizajna Galaxy Z Flip 3. Prema novim prikazima koje je objavio tipster po imenu Szczepan Karpiel-Bułecka, renderi otkrivaju da Z Flip 3 ima veći sekundarni ekran u poređenju sa originalnim Flipom. Poravnanje kamere se takođe promijenilo.

Slike otkrivaju da će preklopni telefon i dalje imati mehanizam za preklapanje skriven u tijelu uređaja. Dolazi u četiri dvotonske boje - ljubičastoj, crnoj, bijeloj, zelenoj. Do sada dvije uočljive razlike otkrivaju da preklopni telefon ima veći sekundarni ekran. Originalni Flip ima 1,1-inčni ekran na poklopcu, a jedna od slika pokazuje da je novi ekran dovoljno velik za čitanje tekstualne poruke.

 Poravnanje modula kamere je takođe promijenjeno. Prema procurjelim slikama, preklopni telefon će imati postavku sa dvostrukom kamerom postavljenu vertikalno. Prethodni izvještaji sugerisali su da će prednji Flip imati zadnju postavku kamere od 12MP + 12MP. Uređaj, kodnog imena Bloom 2, imaće prednju kameru od 10MP unutar preklopnog displeja, u vidu rupe.

Pametni telefon je primijećen na veb lokaciji za sertifikaciju SafetyKorea. Lista je otkrila da će ovaj pametni telefon sa preklopnom školjkom imati nominalni kapacitet od 2.300mAh i tipični kapacitet od 2.370mAh. Postoji dodatni model baterije procijenjen na 903mAh, što je takođe sertifikovano na veb lokaciji za sertifikaciju DEKRA.

Izvor: MySmartPrice