Proradio WhatsApp, ali ne svima

Objavjeno: 25.10.2022.
Proradio WhatsApp, ali ne svima

Nakon dva sata, WhatsApp ponovo radi. Korisnici širom sveta javljaju da je aplikacija povratila funkcionalnost, a možemo da potvrdimo da je to slučaj i na našim uređajima. Nažalost, prema DownDetector sajtu, odnosno prema korisnicima koji ostavljaju komentare, servis još uvek nije proradio svima.  

Originalna vijest:

  WhatsApp servis za dopisivanje je pao, a prema informacijama koje do nas dolaze, u pitanju je globalni problem. Problem sa kojim se korisnici suočavaju je jedan od najrasprostanjenijih i najdugotrajnijih u istoriji servisa u vlasništvu kompanije Meta, koji koristi više od 2 milijarde ljudi širom sveta.

Prema žalbama korisnika, prekid se desio oko 9:20 časova po našem vremenu, a kompanija je potvrdila da imaju probleme i saopštila da rade na obnavljanju servisa, ali ne i šta je tačan uzrok. WaBetaInfo, koji prati WhatsApp i njegov razvoj, tvrdi da je problem "na strani servera".

Korisnici javljaju da ne mogu da šalju i primaju nove poruke, kao ni da ažuriraju informacije o svom profilu ili menjaju podešavanja privatnosti.

Izvor: mondo