Prvi iPhone 13 Pro renderi otkrivaju prepoznatljiv dizajn i manji izrez

Objavjeno: 16.04.2021.
Prvi iPhone 13 Pro renderi otkrivaju prepoznatljiv dizajn i manji izrez

Sajt 91mobiles je objavio prve rendere iPhone 13 Protelefona, koji stižu od strane neimenovanih industrijskih izvora, a telefon prikazuju sa svih strana.

Renderi potvrđuju ranije glasine, koje su sugerisale da će iPhone 13 Pro imati manji izrez za selfi kameru u odnosu na onaj kakav ima iPhone 12 Pro. Apple je uspio da smanji izrez pomjeranjem slušalice iznad senzora. Ostatak dizajna izgleda veoma slično aktuelnom modelu - iPhone 13 Pro će zadržati okvir sa zaobljenim uglovima i tri kamere na poleđini.

a2_10.jpg


Renderi pokazuju nešto veći, četvrtasti sistem za kamere na poleđini u poređenju sa onim što ima iPhone 12 Pro. To sugeriše da Apple planira veće kamera senzore na novom telefonu. Uz tri kamere će se naći i LED blic i LiDAR senzor za poboljšane portret snimke.

Prema navodima izvora, iPhone 13 Pro će imati 6.1-inčni ekran, a sugerišu se i dimenzije od 146,7 x 71,5 x 7,6 milimetara, što znači da će biti nešto deblji od iPhone 12 Pro modela. Na povećanje debljine bi moglo uticati dodavanje veće baterije, koju su sugerisale ranije glasine.

a3_7.jpg


Ranije informacije su pominjale da će iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max koristiti 120Hz LTPO displeje, a svi telefoni iz iPhone 13 serije se očekuju sa poboljšanim širokougaonim senzorima i do 1TB skladišnog prostora.

Izvor: 91mobiles