Prvi Lenovo telefon za igre ima bočnu kameru i dvije baterije

Objavjeno: 22.07.2020.
Prvi Lenovo telefon za igre ima bočnu kameru i dvije baterije

Takođe sadrži najnoviji Snapdragon procesor i ekran od 144 Hz.

Kada su u pitanju telefoni za igranje, vidjeli smo neke neobične dizajne. Uzmimo za primjer Nubia Red Magic 3: Sadržao je ugrađeni ventilator za hlađenje svih stvari. Ali za svoj prvi telefon za igre, nedavno pušteni Legion Phone Duel, Lenovo je pronašao način da napravi još neobičniji uređaj nego što smo navikli da vidimo.

Teško je znati odakle započeti Duel, pa počnimo s njegovom najprivlačnijom karakteristikom. U nečemu što je poziv u 2018. godinu, telefon uključuje iskačuću prednju kameru. Dok smo to vidjeli na telefonima ranije, Lenovo je ovdje učinio nešto drugačije. Kamera od 20 megapiksela spušta se sa bočne strane uređaja, čineći je sve samo nekorisnom za snimanje selfija, ali odličnom za one koji žele da emituju svoje igrane seanse na Twitchu. U nekoj od tema sa Duel-om, Lenovo je napustio svoj put da bi ga dizajnirao za upotrebu u pejzažu. Za početak, Android-ov softver za Android 10 uključuje podešavanje radi lakšeg korišćenja u toj orijentaciji. Takođe sadrži dva ultrazvučna dugmeta za aktiviranje.

Kada su u pitanju ostale kamere Duel-a, Lenovo je igrao sigurnije. Za svoju primarnu kameru, telefon posjeduje dvostruki niz koji se sastoji od 64-megapikselnog senzora uparenog s objektivom blende f / 1,89 i ultra-široke kamere od 16 megapiksela sa vidnim poljem od 120 stepeni. Prema standardima 2020., podešavanje dvostruke kamere je oko dvije kamere premalo za vrhunski telefon, ali tada ljudi koji kupuju Duel neće ga dobiti zbog svojih fotografskih mogućnosti.

Interno telefon posjeduje novi Qualcommov novi procesor Snapdragon 865 Plus. Ažurirani čipset posjeduje procesor koji je 10 odsto brži od kolege na Snapdragon 865, kao i nešto viši takt GPU-a za pokretanje. Igrači u inostranstvu mogu kupiti Legion Phone Duel sa 12GB ili 16GB LPDDR5 RAM-a (obije opcije su pretjerane), ili 256GB ili 512GB brze UFS 3.1 memorije. 

Da bi se te komponente visokih performansi održale u hladnom stanju, Legion Phone Duel uključuje bakarnu cijev sa „tečnim hlađenjem“ i koristi dvije baterije od 2500 mAh (ukupnog kapaciteta 5.000 mAh) koje je Lenovo fizički odvojio jedan od drugog. Iz kompanije kažu da postavljanje pomaže u sprječavanju zagrijevanja logičke ploče i baterija. Život baterije traje otprilike tokom čitavog dana, uz "prosječnu upotrebu".

Na nekim tržištima Legion Phone Duel isporučuje se sa 90V punjačem. Lenovo kaže da adapter može da napuni dvije baterije Duel-a od nula do 50 odsto u 10 minuta. Potpuno punjenje baterija traje 30 minuta. Funkcionalna stvar ovdje je što telefon posjeduje i dva USB-C priključka.

Duel je uređaj koji je fokusiran na igre, a dolazi sa glatkim ekranom od 144Hz 6,65 inča sa frekvencijom uzorkovanja od 240 Hz za smanjenje ulaznog kašnjenja. Ako želite da koristite telefon sa monitorom za igranje ili televizorom, možete. Kućni režim vam omogućava da uparite telefon ili sa tastaturom i mišem ili kontrolerom, uz podršku za podešavanje tastera.

Legion Phone Duel je očigledno zver uređaja, ali telefoni za igre su teško prodati - samo pitajte Razer. Fragmentirana priroda Android hardvera znači da većina programera nije spremna da uloži vrijeme, trud i novac kako bi optimizirali svoje naslove za određene uređaje. Uzmimo, na primjer, Fortnite: Radi sa brzinom od 90 sličica u sekundi samo kada se reprodukuje na OnePlus 8 telefonima. Nije važno da li imate drugi uređaj sa kompatibilnim ekranom - igra se neće prikazivati većom brzinom kadrova. Tu je i neugodna činjenica da je iPhone vjerovatno najbolji telefon za igre koji možete da kupite. Preveliko mobilnih igara je u najboljem slučaju jednostavno trošenje vremena, ali naslovi koji mogu najjasnije da stoje protiv računara sa računarom i konzolama najpre se završavaju na iOS-u. (To je nešto što je pokretanje Apple Arcade samo pogoršalo.)

Ako vam ništa od toga nije važno, kupovina Legion Phone Duel-a može biti teška. Ona će biti dostupna u Kini kasnije ovog mjeseca, gdje će je Lenovo plasirati na tržište kao Legion Phone Pro. Takođe će uspjeti da odabere tržišta u Africi, Evropi, na Bliskom Istoku i drugim djelovima Azije kasnije ove godine. Lenovo trenutno ne planira prodaju Duel-a u SAD-u, niti je rekao koliko će telefon koštati van Kine.

Izvor: Engadget