PS5 možda ima funkciju blokiranja spojlera - evo kako to može raditi

Objavjeno: 29.04.2020.
PS5 možda ima funkciju blokiranja spojlera - evo kako to može raditi

Prema ovom Sony patentu

PlayStation 5 može imati funkciju blokiranja spojlera koja će spriječiti igrače da vide sadržaj koji otkriva djelove igara koje sami nisu vidjeli.

To je prema USPO patentu koji je Sony podnio (preko Inverse-a) u oktobru 2019. godine, a koji predviđa planove za „blok platformu spojlera među platformama“.

Prema patentu, ova funkcija blokiranja spojlera omogućila bi PS5 da utvrdi gdje se nalazite u igri na osnovu pronađenih predmeta, prikupljenih trofeja itd., A zatim bi vas blokirao da gledate sadržaj do koga još niste stigli. Međutim, ovu funkciju biste mogli isključiti ako je ne želite.

Ovaj spojler filter djeluje očigledno slično funkciji skrivenih trofeja PlayStation 4, pri čemu programeri određene objekte označavaju kao „skrivene“ pomoću „odgovarajućeg alata“, dok ih igrač ne otkrije sam.

Prema patentu, ovaj spojler filter može se primijeniti na "aktivnosti, entitete, podešavanja, ishode, akcije, efekte, lokacije i statistike karaktera".

„Ovdje otkrivena tehnologija može omogućiti igračima da se druže sa prijateljima i zajednicom oko narativnih igara, sa uvjerenjem da slučajno neće vidjeti spoilere (koji mogu da uključuju aktivnost, lik, stavku, ishod aktivnosti, radnju, efekat, lokaciju i atribut lika ili predmeta) ", navodi patent." Ovaj pristup može rezultirati povećanjem broja jednog igrača i kooperanata PvE gejmera koji se društveno angažuju oko tih igara, sa svojim prijateljima i široj zajednicom. "

Više angažovanja

Nejasno je da li će se ova funkcija blokiranja spojlera proširiti na PlayStation web pregledavanje ili će se primijeniti samo na PlayStation servise - ali čini se da je poslednja vjerovatnija.

Iako Sony nije najavio da na PS5 dolazi funkcija blokiranja spojlera, to bi imalo smisla. Čini se da Sony stavlja akcenat na zajednicu i sadržaj koji je generisao korisnik sljedeće generacije, sa dugmetom „Share“ koji je uključen na DualSense PS5 kontroler, a čini se da kompanija vjeruje da bi funkcija poput ove ohrabrila ljude da se uključe u PlayStation zajednica još jednom.

S obzirom na to da je ova karakteristika opisana kao "cross-platform", ona bi se takođe mogla prebaciti na PS4 ili će, što je vjerovatnije, blokirati spojlere za korisnike i sa PS4 i PS5.

Izvor. TechRadar