Rampa za Trampa

Objavjeno: 08.01.2021.
Rampa za Trampa

Društvene mreže Tviter i Fejsbuk su privremeno zaključale nalog predsednika SAD Donalda Trampa, zbog njegovih, kako navode, neutemeljenih tvrdnji o krađi predsjedničkih izbora usred nereda u glavnom gradu zemlje, prenio je Rojters.

Tviter je zatražio da Tramp obriše tri komentara sa svog naloga kao rezultat neviđenog nasilja u Vašingtonu, nakon što su njegove pristalice upale u zgradu Kongresa na Kapitol hilu i sukobile se s policijom, pri čemu je život izgubilo četvoro demonstranata.

Ova društvena mreža je poručila da će sljedeće kršenje njihovih pravila rezultovati trajnim brisanjem profila Donalda Trampa.

Fejsbuk je nešto kasnije objavio da će onemogućiti Trampu da postavlja komentare 24 sata zbog kršenja dva njihova pravila, dok ga je Tviter zaključao na 12 sati.

Fejsbuk i Jutjub su uklonili video snimak u kojem je Tramp nastavio da optužuje za navodnu krađu na predsjedničkim izborima, iako je tražio od svojih pristalica da idu kući.

Video je sklonjen i sa Instagrama i sa predsjednikovog naloga, koji će takođe biti zaključan 24 sata, naglasio je Adam Masuri, prvi čovjek Instagrama putem Tvitera.

Jutjub nije davao nikakve komentare povodom Trampovog naloga.

Tramp je, naposletku, obrisao tri sporna komentara sa Tvitera.