Rastavljanje iPhone 12 Pro Max-a

Objavjeno: 20.11.2020.
Rastavljanje iPhone 12 Pro Max-a

Ovogodišnji Apple iPhone 12 Pro Max ne razlikuje se od Pro verzije samo veličinom (sa uobičajenim implikacijama u pogledu površine ekrana i kapaciteta baterije). Apple je takođe prilagodio podešavanje kamere, donoseći na tržište svoj prvi sistem za stabilizaciju slike sa pomjeranjem senzora za glavnu kameru Pro Max-a.

YouTuber Zach iz JerryRigEverything je odlučio da pažljivo krene u potragu za onim što ovaj telefon razlikuje, zavirivši pravo do samog senzora. Međutim, da bi se to uradilo, bilo je potrebno potpuno rasturiti iPhone 12 Pro Max. Srećom, sve je to snimljeno, pa možemo da imamo potpun uvid u proces.

 

 

Kućište senzora glavne kamere je definitivno ogromno u poređenju sa onim u iPhone 12 Pro, ali ima smisla s obzirom na to kako funkcioniše novi proces stabilizacije slike. Pomicanje senzora je srodnije funkciji stabilizacije slike na telu (IBIS) koja se viđa kod DSLR-a i profesionalnih kamera svih vrsta, u poređenju sa uobičajenim tipom pomernja sočiva koji je do sada bio uobičajen kod pametnih telefona.

I sam senzor kamere izgleda veći, ali ne možemo vam reći tačnu veličinu jer Apple nije ljubitelj objavljivanja takvih informacija pa je nije podijelio. Jednostavno.

Izvor: JerryRigEverything