Razer Ornata V2 donosi impresivne nadogradnje na svojoj hibridnoj tastaturi

Objavjeno: 04.06.2020.
Razer Ornata V2 donosi impresivne nadogradnje na svojoj hibridnoj tastaturi

 

Razer se vratio sa novom generacijom njihovih mecha-membranskih tastatura. Oni kombinuju mehaničku reakciju sa udobnim profilom za kucanje na membranskoj tastaturi. Razer Ornata V2 odličan je primjer onoga što se može uraditi ako pogledate dvije naizgled konkurentne tehnologije i kažete "Zašto ne obe?"

Šta je to? 

Razer Ornata V2 druga je verzija hibridne mecha-membranske tastature kompanije. To je tastatura u punoj veličini sa namjenskim kontrolama medija i digitalnim točkićem za pomjeranje (novo za ovu verziju).

Mecha-sta?

Mecha-membranski tasteri nisu ovdje da bi zaštitili vaš grad od divljanja kaijuma, već su mješavina mehaničkih prekidača i prekidača s gumenim kupolama.

Isključujući tastere, vidjećete da je to pomalo mamac i ... ahem ... preklopnik. Zvuk koji obično dobijate pomoću ključa koji aktivira metalnu oprugu u tradicionalnoj mehaničkoj tastaturi zamjenjuje se ovdje metalnom pločom koja se nalazi na zadnjem dijelu prekidača. To zapravo ništa ne aktivira i samo je tu da vam omogući prijatan "klik" svakom pritiskom na taster. Svim aktiviranjem ključa upravlja prekidač membranske gumene kupole koji se nalazi ispod.

Pored toga, tasteri niskog profila su prijatni za unos, a sami membranski prekidači su savršeno uslužni. Samo nemojte tražiti da prilagodite njihovo aktiviranje ili osjetljivost. Kao i većina membranskih tastatura, te vrijednosti nisu podesive.

Izvor: Forbes