Realme najavljuje 499 evra vodećeg broda sa periskopskim zumom i ekranom od 120 Hz

Objavjeno: 26.05.2020.
Realme najavljuje 499 evra vodećeg broda sa periskopskim zumom i ekranom od 120 Hz

X3 Superzoom kreće se u Evropu prije Indije

Realme ima novi high-end telefon, a prvi put ga marka dovodi u Evropu prije nego što je to uobičajeno u Indiji. Realme X3 Superzoom lansira se prvo u Španiji i Velikoj Britaniji, kao i novi proizvodi ove kompanije, uključujući Realme Watch i Realme Band.

Kao što možete očekivati od imena, ključna karakteristika X3 Superzoom je periskop zum objektiv, funkcija koja se do sada nalazi samo na skupim vodećim uređajima poput Oppo Find X2 Pro ili Samsung Galaxi S20 Ultra. Ovaj objektiv je uparen sa senzorom od 8 megapiksela i nudi 5k uvećanje u odnosu na primarnu kameru od 64 megapiksela; niz četvero-kamera popunjava 8-megapiksela ultraširoko i 2-megapiksela makro.

X3 Superzoom ima ekran od 1080p od 6,6 inča sa osvježavanjem od 120 Hz. Izrez za selfie kameru od 32 megapiksela i ultra široku širinu od 8 megapiksela. Ovaj telefon koristi LCD ekran, a ne OLED, što možda objašnjava nešto veću bradu od donje ivice. To će takođe biti razlog zašto je senzor otiska prsta ovog telefona ugrađen u taster za uključivanje sa strane, a ne na ekranu.

Procesor je Snapdragon 855+, koji je bio poslednji čip Qualcomm vodeće klase napravljen prije nego što je počeo da forsira sve da uključe 5G modeme pored 865. Postoji baterija od 4.200mAh koja se puni na 30 V preko USB-C. Zvučnici i haptici su prilično dobri, a Realme tvrdi da su „tri vodootporna sloja“ u kućištu telefona - doduše, nema formalne IP ocjene.

Sve u svemu, Realme X3 Superzoom izgleda kao neobičan spoj korisnih specifikacija i ne baš flagship klasa dizajna. Ako vam je stalo do veličine brade i 5G, potražite drugde. Ali Snapdragon 855+ je i dalje solidan čip, 120Hz je velika prodajna tačka čak i za LCD, a ovo je najjeftiniji telefon sa periskopskim telefoto objektivom na daljinu. To je intrigantan ulazak na evropsko tržište.

U Evropi će se Realme X3 Superzoom prodavati u jedinstvenoj konfiguraciji sa 12 GB RAM-a i 256 GB prostora za smještaj za 499 € (~ 550 USD) ili 469 (575 USD) u Velikoj Britaniji. Dostupne su bijele i plave boje. Danas započinju narudžbe na realme.com i različitim maloprodajnim kanalima, a prodaja će početi 4. juna.

Izvor: The Verge