Retro drveni zvučnici za mobilne telefone

Objavjeno: 27.10.2012.
 Retro drveni zvučnici za mobilne telefone
Setovi stereo zvučnika za mobilne uređaje nisu čest “komad“ dodatne opreme, ali sada su vam dostupni ovi neobični drveni zvučnici. Klasično dizajnirano kućište ovih zvučnika veoma je čvrsto, izrađeno je od javora i predstavlja dizajnerski kontrast modernim notebook računarima, iPadu, drugim tabletima i mobilnim telefonima. Osim elegantnog dizajna, kvalitetno kućište pozitivno utiče i na sam kvalitet reprodukcije zvuka. Dodatnu eleganciju zvučnicima daju bakarni krugovi, kojima su oivičene same jedinice zvučnika. I lijevi i desni zvučnik sastoje se od tri zvučne jedinice (po jedna od njih namjenjena reprodukciji visokih tonova, a dvije, dvostruko veće, reprodukciji niskih tonova) koje zajedno daju pun spektar čistog zvuka, bez distorzije i izobličenja.

Zvučnici se na računar, tablet, mobilni telefon i druge audio uređaje, poput iPoda ili CD plejera spajaju preko standardnog 3,5-milimetarskog konektora.

Kontrole jačine i boje zvuka lako su dostupne i smještene su na prednjoj ploči zvučnika, a između njih se nalazi dodatni 3,5-milimetarski audio-ulaz za spajanje drugih uređaja bez potrebe za odvajanjem zvučnika sa računara.

Genius SP-HF800A zvučnici nude ukupnu izlaznu snagu (RMS) od 20 vata, a mogu se nabaviti u domaćim prodavnicama opreme za računare i audio-opreme.