Riješite se napornih prijatelja na Facebook-u

Objavjeno: 08.04.2012.
Riješite se napornih prijatelja na Facebook-u
Spajanje na Facebook uvijek je rizičan i neizvjestan poduhvat, budući da nikad ne znate šta će vas dočekati u vašem news feedu, odnosno novostima. Hoće li to biti 150 fotografija novorođenčeta prve komšinice koja je u rodu sa tetkom poznanice vaše koleginice s posla ili crnog humorna i politički nekorektna misao o životu vašeg ujaka kojeg se stidi cijela porodica, nikad ne možete znati unaprijed. Vođeni upravo ovom mišlju dobri ljudi iz LeFeed-a su odlučili da naprave aplikaciju sa kojom će sadržaj vaših prijatelja kojeg ne želite da čitate i gledate postati istorija.

Stranica LeFeed.com pokrenuta je prije svega nekoliko dana i još uvijek je daleko od konačnog proizvoda, iako pokazuje puno toga što obećava. Njen pokretač Serdar Yildirim kaže kako LeFeed ima dva glavna cilja. Prvi je organizovati Novosti korisnicima na Facebook-u da budu preglednije i jednostavnije, a drugi je predlaganje novog sadržaja koji će biti po ukusu korisnika.

Sistem koristi vrlo naprednu "vještačku inteligenciju" kako bi korisnicima predložio sadržaj, a to čini tako što "uči" kako koristimo Facebook i što radimo dok smo na njemu. LeFeed nakon toga analizira sve podatke i mijenja korisničko iskustvo u skladu sa time.

Želite li i sami da isprobate ovaj zanimljivi program, spojite se na www.LeFeed.com i provjerite kako radi.

Izvor