RIM promenio direktora i predsednika

Objavjeno: 09.03.2012.
RIM promenio direktora i predsednika
Kanadsku kompaniju RIM očekuje zaista težak period, u kojem mora da povrati vrednost akcija, stopira pad tržišnog udjeela i ponovo zadobije poverenje korisnika. U tom smislu, već su povučene prve konkretne mijere - kao što su investitori navodno tražili, došlo je do smjene na najvišim menadžerskim pozicijama. Suosnivači kompanije Majk Lazaridis i Džim Balsili napustili su funkcije izvršnog direktora i predsedavajućeg upravnim odborom. Novi CEO proizvođača BlackBerry telefona postao je Torsten Hajns, bivši visoki rukovodilac Siemensa, koji je u RIM došao 2007. godine.

Bordom direktora od sada će predsedavati Barbara Stajmist, a u njemu će ostati i Lazaridis i Balsili, doduše sa ograničenim ovlašćenjima. Lazaridis će biti i šef novog komiteta za inovacije.

Inače, u februaru se očekuje da RIM lansira PlayBook OS 2.0, novu platformu za prvi tablet kompanije, koja će konačno doneti ključne funkcije poput email klijenta. Kasnije tokom godine se očekuje i platforma BlackBerry 10, softver za novu generaciju BlackBerry smartfona, koji je, kao i PlayBook OS, baziran na operativnom sistemu QNX.