Sada možete da koristite Snapchat-ovu dodatnu stvarnost da biste identifikovali pasmine pasa i biljne vrste

Objavjeno: 22.06.2020.
Sada možete da koristite Snapchat-ovu dodatnu stvarnost da biste identifikovali pasmine pasa i biljne vrste

Ako vam izuzetno popularni filter za pse nije dao dovoljno sadržaja vezanog za štenad na Snapchatu, uskoro ćete moći da koristite aplikaciju za identifikaciju pasa pasa koje naiđete van mreže.

Snap je predstavio nove partnere za Skeniranje, njegovu karakteristiku koja omogućava korisnicima da prikupe više informacija o stvarnim predmetima samo pokazujući kameru aplikacije na njih. Sada će Snapchat korisnici moći da koriste ovu funkciju za identifikaciju pasmina pasa, vrsta biljaka i drveća i nutritivnih činjenica o upakovanoj hrani.

Snapchat je dugo ulagao u AR, uključujući tehnologiju prepoznavanja objekata. Informacije su iz 2017. godine izjavile da Snapchat radi na načinu skeniranja objekata u stvarnom svijetu. Od tada, sposobnost skeniranja Snap kamere je porasla, u rasponu od blesavog do zgodnog.

Korisnici mogu pristupiti plesnim figurama i animacijama kada usmjere svoj telefon prema ravnoj površini ili komadu pice, a takođe koriste tehnologiju za korisnije zadatke - poput identifikovanja pjesme koju koriste Shazam, prepoznavanja predmeta iz stvarnog života koje mogu kupiti na Amazonu, pa čak i rješavanje matematičkih jednačina na domaćem zadatku.

Snapchat-ova značajka prepoznavanja prigovora Scan predstavljena je 2019. na Snap-ovom partnerskom samitu, događaju samo za pozive koje je kompanija pokrenula prošle godine kako bi se takmičila sa godišnjim konferencijama za programere tehničkih velikana kao što su Facebook, Apple i Google. Ovogodišnji samit Snap partnera - koji se održao 11. juna - bio je primoran da postane virtuelni zbog pandemije koronavirusa.

Snap kaže da će dodaci za Scan - uključujući skener pasa, PlantSnap i Nutrition Scanner, kao i različita iskustva sa robnim markama - biti na raspolaganju korisnicima kasnije ove godine.

Na partnerskom samitu Snap je takođe predstavio novu „akcionu traku“ za navigaciju Snapchatom, dodate svoje šarke originalnog sadržaja i igara, kao i Minis u razgovoru za prijatelje da zajedno koordiniraju i planiraju aktivnosti ..

Izvor: Business Insider