Sada Signal na iOS-u može sigurno da prenese vaše podatke na novi uređaj

Objavjeno: 10.06.2020.
Sada Signal na iOS-u može sigurno da prenese vaše podatke na novi uređaj

Možete da premjestite račun i istoriju poruka na novi iPhone ili iPad.

Sada je napokon moguće prenijeti podatke signala sa jednog iPhonea na drugi. Šifrovana usluga za razmjenu poruka je lansirala novi alat koji može sigurno da prenosi informacije u slučaju da je vrijeme da nadogradite ili promijenite svoj uređaj.

Sve što vam je potrebno za prenos su vaši stari i novi iOS uređaji - nažalost, to znači da nećete moći da spasite svoje podatke sa ciglanog telefona ili tableta. Da biste pokrenuli postupak, morate da instalirate Signal na novi uređaj, da provjerite svoj telefonski broj i dodirnete brzi upit da li želite da prenesete svoj nalog i istoriju poruka. Tada će se na vašem starom uređaju pojaviti prompt za migraciju, što ćete morati da potvrdite. Nakon toga, morat ćete koristiti svoj stari uređaj za skeniranje QR koda koji se pojavljuje na novom.

Korisnici Android-a odavno su imali pristup alatki koja može migrirati podatke s jednog uređaja na drugi, ali verziji iOS-a vjerovatno je trebalo vremena jer je „zahtjevao drugačiji pristup“. Signal kaže da je proces dizajniran da bude siguran, krajnje šifriran i dešava se preko lokalne veze slične AirDropu. QR kod takođe ne sadrži bilo kakve informacije, tako da u slučaju da se ležerni prijatelj odluči da ga skenira, prenose svoje podatke na vaš telefon.

Izvor: Engadget