Samsung bi koncept fleksibilnog displeja mogao primijeniti i na tablete

Objavjeno: 09.04.2021.
Samsung bi koncept fleksibilnog displeja mogao primijeniti i na tablete

Samsung je prvi na tržište plasirao telefon sa displejem koji se savija ka unutra, a mogao je da se proširi kako bi ponudio veličinu ekrana preko sedam inča. Sada izgleda da Samsung isti dizajnerski izraz planira da primijeni i na veći displej. 

Sajt LetsGoDigital je primijetio patent koji sugeriše da bi Samsung mogao u budućnosti predstaviti savitljivi Galaxy tablet. Samsung je prijavu patenta podnio kod USPTO (the United States Patent and Trademark Office), a zahtev je odobren 16. februara ove godine.

sam1_44.jpg


LetsGoDigital je objavio i fotografije, kreirane na osnovu informacija i rendera iz patenta. Renderi pokazuju da ne postoji displej sa spoljašnje strane uređaja. Senzori, LED blid i selfi kamera su smješteni u centru gornjeg dijela uređaja. Postoje neke vrste ireza s gornje i donje strane displeja. Takođe, na poleđini nisu vidljive kamere. Naravno, podsjećamo da su koncept renderi zasnovani na informacijama iz patenta i postoji velika mogućnost da ideja nikada ne bude komercijalizivana. Ipak, moguće je da Samsung radi na sličnom proizvodu.

sam2_504.jpg


Za sada se sugeriše da Samsung razvija Galaxy Z Fold 3, a informacije pominju da će koštati koliko i njegov prethodnik i da bi mogao biti objavljen u junu. Telefon bi trebalo da ima 7.7-inčni fleksibilni displej, dok bi spoljašnji ekran mogao biti manji nego kod prethodnika. Južnokorejska kompanija bi mogla modifikovati S Pen tehnologiju za korišćenje na dolazećem savitljivom telefonu.

Izvor: LetsGoDigital