Samsung će ovog ljeta predstaviti debitnu karticu Samsung Pay

Objavjeno: 08.05.2020.
Samsung će ovog ljeta predstaviti debitnu karticu Samsung Pay

Karticu će lansirati u partnerstvu sa SoFi-om

Samsung planira da pokrene debitnu karticu Samsung Pay ovog ljeta, objavila je danas kompanija u svom postu na blogu Sang Ahn, potpredsjednik i generalni direktor Samsung Pay-a u Sjevernoj Americi (putem Android Central-a). Samsung će lansirati karticu, koja će biti podržana računom za upravljanje gotovinom, u partnerstvu sa ličnom finansijskom kompanijom SoFi, rekao je Ahn.

Samsung takođe razvija „mobilnu platformu za upravljanje novcem“, kaže Ahn. Njegov blog ne objašnjava koje funkcije ove platforme za upravljanje novcem ili nadolazeća debitna kartica mogu imati, ali on kaže da će Samsung dijeliti više detalja „u narednim nedeljama“.

Samsung se pridružio Apple-u nudeći brendanu platnu karticu. Apple-ova je Apple Card, kreditna kartica izdata u partnerstvu sa Goldman Sachs-om i lansirana u avgustu 2019. Apple Card je i titanijum kartica koju možete staviti u novčanik, i digitalna kartica koju možete da koristite preko Apple Pay-a na vašem iPhone-u i Apple-u. Gledajte, i možete da pratite potrošnju svoje Apple kartice unutar iOS-ove aplikacije Novčanik.

Google navodno takođe radi na svojoj robnoj kartici za plaćanje, mada će Google očigledno biti debitna kartica, poput Samsung-ove. Google će navodno ponuditi i alate za praćenje potrošnje za karticu.

 Izvor: The Verge