Samsung će preskočiti IFA u septembru da održi svoj virtuelni događaj

Objavjeno: 01.07.2020.
Samsung će preskočiti IFA u septembru da održi svoj virtuelni događaj

IFA će biti prvi veliki tehnološki događaj koji je napravljen nakon zatvaranja. 

IFA 2020 imaće rupu veličine Samsung kada se održi u septembru. Prema pisanju The Korea Heralda, tehnološki gigant preskočit će IFA u Berlinu, što bi trebala biti prva velika tehnološka konferencija otkad je svijet stavljen pod obustavu koronavirusa. Sve ostale konferencije za godinu, kao što je MVC, su otkazane. Samsung je potvrdio svoju odluku za TechCrunch, rekavši toj publikaciji da će biti domaćin sopstvenog virtuelnog događaja početkom septembra. Da napomenem, IFA će se održati između 3. i 5. septembra.

Portparol je rekao:

„Donijeli smo uzbudljivu odluku da podijelimo najnovije vijesti i najave na našem digitalnom događaju početkom septembra. Iako Samsung neće učestvovati u IFA 2020, radujemo se našem kontinuiranom partnerstvu sa IFA-om u budućnosti. “

Nisu razrađivali o tome šta će se dogoditi u Samsungu i hoće li to uključiti nadolazeće telefone kompanije. Portparol takođe nije rekao zašto je kompanija odlučila da ne učestvuje, mada to vjerovatno zato što Samsung želi biti izuzetno oprezan, smatrajući da je pandemija COVID-19 daleko od završetka. Uprkos tome, organizatori IFA-e će primijenjivati ograničenja u nastojanju da zaštite prisutne: ovogodišnji događaj će biti samo pozivnica i imaće ograničeno prisustvo do 1.000 ljudi dnevno.

Izvor: Engadget