Samsung će razvijati savitljive ekrane za Google, Oppo i Xiaomi

Objavjeno: 24.02.2021.
Samsung će razvijati savitljive ekrane za Google, Oppo i Xiaomi

Novi izvještaj, koji je objavio The Elec, potvrđuje ranije navode iz decembra koji su sugerisali da će Vivo, Oppo, Xiaomi i Google objaviti savitljive telefone. Novi izveštaj ne pominje Vivo, ali ističe da Samsung razvija fleksibilne ekrane za Oppo, Xiaomi i Google.

Kada je u pitanju Oppo, displej koji je u razvoju se otvara od vrha ka dnu, što znači da će telefon imati preklopni format. Eksterni ekran će imati veličinu između 1.5 i 2 inča, što sugeriše da će displejbiti dugačak kada se otvori.

Xiaomi se, prema izvještaju, prebacuje sa ekrana koji se savijao ka spolja na savijanje ka unutra. Za novi displej od 8.02 inča, Xiaomi se udružio sa kompanijama Samsung i CSOT. Xiaomijev savitljivi uređaj će navodno imati 6.38-inčni eksterni displej.

Na kraju, o Google savitljivom modelu nema mnogo informacija, a izvještaj pominje da Samsung razvija OLRD ekran za Google. Ovaj displej bi mogao imati veličinu od oko 7.6 inča.

Samsung je trenutno vodeća kompanija kada su u pitanju telefoni sa fleksibilnim ekranima, a od južnokorejskog proizvođača se ove godine očekuju tri nova modela iz ovog segmenta tržišta.

Izvor: The Elec