Samsung će vam omogućiti da otključate svoj Galaxy telefon samo svojim glasom

Objavjeno: 27.11.2020.
Samsung će vam omogućiti da otključate svoj Galaxy telefon samo svojim glasom

Ranije ovog mjeseca, veliko curenje specifikacija otkrilo je da će Samsung-ovi predstojeći Galaxy S21 telefoni biti relativno skromna nadogradnja u odnosu na svoje prethodnike. Prema novom izvještaju SamMobile-a, Galaxy S21 trio će predstaviti Bixby Voice kao biometrijsku metodu potvrde identiteta, omogućavajući korisnicima da otključaju uređaj samo svojim glasom.

Ova funkcija će očigledno biti deo Samsungovog softvera One UI 3.1, tako da će vjerovatno stići do najboljih Samsungovih Android telefona 2020. godine, uključujući Galaxy S20 i Galaxy Note 20 seriju nekoliko nedjelja nakon što Galaxy S21 telefoni krenu u prodaju . Iako je uvijek dobro imati više izbora, nismo sigurni da li je dobra odluka ponuditi otključavanje glasom kao biometrijsku metodu na flagship telefonu. Slično kao što se rješenja za otključavanje licem mogu prevariti fotografijom vašeg lica, ne bi trebalo biti previše teško zavarati Bixby Voice otključavanje snimanjem glasa. Mada, teško da će se nekome ovo desiti.

Kada je Bixby prvi put predstavljen, mogli ste čak i da otključate uređaj pomoću glasovne lozinke.

Nažalost, izvještaj ne kaže tačno kako će funkcija otključavanja Bixby Voice raditi. Osim Bixby Voice-a, očekuje se da će predstojeći Samsung flagship modeli nuditi i autentifikaciju otiskom prsta i otključavanje licem kao biometrijske metode otključavanja.

Izvor: Androidcentral