Samsung Galaxy Buds Pro slušalice stižu sa boljom ergonomijom i kvalitetnijim zvukom

Objavjeno: 15.01.2021.
Samsung Galaxy Buds Pro slušalice stižu sa boljom ergonomijom i kvalitetnijim zvukom


Zajedno sa Galaxy S21 serijom telefona, Samsung je danas predstavio i Galaxy Buds Pro TWS (truly wireless) slušalice, svoj najnoviji model u premijum segmentu.

Dizajn je inspirisan Galaxy Buds+ modelom, ali Buds Pro imaju bolju ergonomiju i omogućavaju duže vreme slušanja sadržaja. Pored toga, obećavaju bolji kvalitet zvuka i nude aktivno utišavanje buke iz okruženja.

Galaxy Buds Pro imaju 11mm vufere za dublji zvuk i 6.5mm tvitere za visoke zvukove. Samsung ističe da trenutni sistem značajno poboljšava kvalitet zvuka.

Pored toga, Pro model slušalica nudi značajna poboljšanja u segmentu pozivanja. Tu je dodeljeni Voice Pickup Unit (VPU) koji razdvaja glas od pozadinskog zvuka. Prisutna je i nova Wind Shield tehnologija, koja omogućava da vjetar ne kvari iskustvo pozivanja.

 


Samsung tvrdi da aktivno utišavanje buke blokira 99% ambijentalnog zvuka. Još jedna nova funkcija je Auto Switch. Moguće je povezati dva Samsung uređaja istovremeno (telefon i tablet, na primjer). Na kraju, tu je 360 Audio zasnovan na Dolby Head Tracking tehnologiji i Game Mode za slučajeve kada je korisniku potreban najniži mogući lag.

Svaka od slušalica ima 61mAh bateriju, za koju Samsung tvrdi da može da traje do pet sati konstantnog slušanja uz uključen ANC i oko osam sati bez ANC-a. Tu je još jedna baterijska ćelija od 472mAh u kutiji za slušalice. Brzo punjenje omogućava sat vremena slušanja muzike sa samo pet minuta punjenja.

Galaxy Buds Pro slušalice su dostupne u Phantom Silver, Phantom Violet i Phantom Black varijantama. U pretprodaji će se naći od 15. januara, po ceni od 229 eura, a na tržištu će biti dostupne od 29. januara.

Izvor: The Verge