Samsung Galaxy S20 Ultra dobija varijantu bijele boje

Objavjeno: 29.04.2020.
Samsung Galaxy S20 Ultra dobija varijantu bijele boje

Samsung je prvobitno lansirao Galaxy S20 Ultra u dvije kolor varijante.

Samsungov vrh linije smartfona, Samsung Galaxy S20 Ultra, predstavljen je samo u dvije varijante u boji, Cosmic Black i Cosmic Grey. Južnokorejska kompanija je sada objavila novu varijantu bijele boje za telefon. Ova nova varijanta boja za sada je ekskluzivna za kinesko tržište, ali nadamo se da će uskoro biti dostupna i na ostalim tržištima. Ova nova varijanta bijele boje nema gradijentnu površinu i više je slična klasičnoj bijeloj boji koju su koristili Samsung telefoni.

Vijest o novoj varijanti boja objavio je Anzhuo koji je uočio plakat sa novom varijantom uređaja u boji. Izvještavali smo da se na karticama nalazi nova varijanta boja za Galaxy S20 Ultra. Nova boja nije tako blistava koliko smo očekivali, ali je živahnija od crne i sive varijante, koja se trenutno prodaje.

Dok Galaxy S20 Ultra dobija svjež posao, ostatak unutrašnjosti ostaje isti. Pokreće ga Samsung Exinos 990 SoC i uključuje 12 GB RAM-a i 128GB ili 256GB prostora za skladištenje podataka. Vrijedno je napomenuti da će varijanta bijele boje imati samo 12 GB RAM-a i 256 GB prostora za pohranu. Ovaj kapacitet za skladištenje je proširiv do 1TB. Galaxy S20 Ultra nudi četvorostruku kameru sa primarnom kamerom od 108 megapiksela, ultraširokokutnom kamerom od 12 megapiksela, telefoto kamerom od 48 megapiksela i kamerom za dubinsko gledanje.

Samsung isporučuje Galaxy S20 Ultra sa jednim UI 2.1, zasnovanim na Androidu 10. Ima veliki 6,9-inčni KHD + ekran sa izrezom rupe u kome se nalazi selfie kamera od 40 megapiksela. Ovaj veliki telefon posjeduje ogromnu bateriju od 5.000 mAh i isporučuje se sa 45V punjačem u kutiji.

Izvor: NDTV