Samsung Galaxy S21 stiže sa selfi kamerom ispod ekrana?

Objavjeno: 11.04.2020.
Samsung Galaxy S21 stiže sa selfi kamerom ispod ekrana?

Nakon objave Galaxy S20 linije telefona, Samsung fokus prebacuje na buduće modele u okviru Galaxy Note serije. Međutim, to znači da ćemo početi sve češće da viđamo informacije, glasine i spekulacije o modelima iz Galaxy S serije koji se očekuju naredne godine.

Sada nam Ice Universe omogućava da saznamo neke od prvih informacija o Galaxy S21 (ili možda Galaxy S30) telefonu, za koji se očekuje da će stići sa selfi kamerom ispod ekrana.

Samsung uobičajeno implementira nove karakteristike kamere preko Galaxy S linije, tako da bi imalo smisla da S21 stigne sa pomenutom integrisanom kamerom. S druge strane, implementiranje takvog rješenja je još uvijek poprilično teško. Postoji nekoliko prepreka, kao što je nedovoljna količina svjetlosti koja dopire do senzora, potom poklapanje gustine piksela iz oblasti gde je senzor smešten sa ostatkom ekrana i drugo.

Naravno, Samsung je vodeća kompanija kada je u pitanju proizvodnja displeja za mobilne uređaje i ima dovoljno resursa da može da prevaziđe probleme koji bi nastali u implementiranju selfi kamera ispod ekrana. Ostaje da se vidi da li su navodi iz glasina istiniti, a Samsung se još nije oglašavao po ovom pitanju.