Samsung Galaxy S22 Ultra bi mogao doći sa unaprijeđenim zumom periskop kamere

Objavjeno: 07.05.2021.
Samsung Galaxy S22 Ultra bi mogao doći sa unaprijeđenim zumom periskop kamere

Tipster Ice Universe objavio je neke zanimljive informacije o Samsung Galaxy S22 Ultra sledeće godine na Weibo mreži. Govori se da telefon, koji najvjerovatnije neće ugledati svjetlost dana prije početka 2022. godine, ima poboljšano zumiranje periskop kamere koristeći tehnologiju kontinuiranog zumiranja. Trenutni periskopski zum na Galaxy S21 Ultra koristi fiksni objektiv što rezultira lošim kvalitetom slike prilikom zumiranja do nivoa koji nisu svojstveni telefonu.

Sa fiksnim sočivom, telefon treba da koristi izrezanu sliku sa glavne kamere ili zasebni srednji 2k ili 3k zum prije nego što zum periskopa preuzme. Ali zahvaljujući tehnologiji koju su stvorili Samsung Electromechanics i Samsung LSI, novi kontinuirani zum periskopa za Galaxy S22 Ultra će se slobodno kretati od 3x do 10x da bi pružio oštre slike i više detalja na svim nivoima uvećanja. Soni Xperia 1 III ima sličan sistem zumiranja periskopa, ali sa dva osnovna nivoa uvećanja od 3x i 4,4x.

Očekuje se da će Samsung Galaxy S22 Ultra imati i druge velike promene osim nove kamere sa zumom. Očekuje se da će na uređaju biti dodata i selfi kamera ispod ekrana, što bi značilo da rupa neće biti potrebna. Ogromnu većinu jedinica mogao bi pokretati Samsungov sopstveni Exynos 2200 čipset zajedno sa AMD Radeon Mobile GPU. Prošlog meseca se pojavila i informacija da će Galaxy S22 Ultra imati primarnu kameru od 200MP i senzore brendirane imenom Olympus.

Izvor: Phonearena