Samsung Galaxy S25 Ultra će imati jednu kameru manje u odnosu na S24 model?

Objavjeno: 14.05.2024.
Samsung Galaxy S25 Ultra će imati jednu kameru manje u odnosu na S24 model?

Iako smo od lansiranja nove Samsung Galaxy S serije telefona dosta udaljeni, prve glasine već stižu. Jedna od njih je i da će najbolji model nove serije, Galaxy S25 Ultra ostati bez jedne kamere u odnosu na Galaxy S24 Ultra, što znači da će umjesto četiri, imati tri zadnje kamere.

 

Navodno, jedna od kamera koja će biti izostavljena je ona sa telefoto sočivom i senzorom od 10 MP koja nudi 3x optički zum. Kao što ste možda pretpostavili, Samsung će umesto toga pokušati da nas ubedi da glavna kamera na S25 Ultra može da napravi fotografije jednako dobro, ako ne i bolje, nego što bi to mogla specijalizovana jedinica sa 3x optičkim zumom.

Za to će ubuduće, navodno, glavna kamera dobiti poboljšanu obradu slike, piše GSMArena. Glavna kamera S25 Ultra modela navodno će imati istu rezoluciju i veličinu senzora kao i ona na S24 Ultra, ali će joj sposobnost hvatanja svjetlosti biti poboljšana. Širokougaona kamera, barem u ovom trenutku, navodno nema promjena.

Periskopska zum kamera S25 Ultra modela navodno se testira sa promjenljivim zumom sa dvije fiksne žižne daljine, pri čemu je prva između 4x i 5x, a druga između 6x i 7x. Samsung navodno još uvijek nije odlučio koje će tačno žižne daljine odabrati, ali će ih biti dvije.

Izvor: nezavisne