Samsung Galaxy S3 dobio Jelly Bean

Objavjeno: 24.09.2012.
 Samsung Galaxy S3 dobio Jelly Bean
Nekoliko nedelja prije obećanog roka, a sve zbog curenja zvanične ROM verzije, Samsung pustio Android nadogradnju za Galaxy S3. Sjajna vijest za početak nedelje stigla je vlasnicima Samsunga Galaxy S3 – proizvođač od 24. septembra isporučuje Android Jelly Bean nadogradnju. Na početku će ona biti dostupna Evropljanima, sa startom u Poljskoj i to za SIM Free verzije telefona. Odmah potom dobiće je i vlasnici tog telefona u svim evropskim zemljama. Samsung savjetuje nadogradnju preko Wi-Fi mreže sa baterijom napunjenom najmanje do polovine. Apdejt je dostupan preko Kies softvera ili putem mobilne mreže. Težak je između 150 i 350 MB, a nadogradnja traje između 15 i 30 minuta. Ovi faktori zavise od toga koliko ste redovno prije Jelly Bean nadogradnje apdejtovali softver svog Galaxy S3 smartfona.

Zašto meni nadogradnja još uvek nije stigla?


Svi Galaxy S3 modeli kupljeni preko domaćih mreža dobiće nadogradnju tek kada ona bude osobrena od strane proizvođača i testirana kod operatera, što može da potraje nedeljama.

Drugi razlog koji može dovesti do kašnjenja nadogradnje jeste taj da je vaš model “skinut“ sa neke od svjetskih mreža i prodat vam kao “čist“, odnosno SIM Free. Bez obzira na to što je u telefon ubačen standardan softver, zbog serije proizvodnje, broja modela i još nekih faktora nadogradnja može da kasni. Ovo ima veze sa takozvanim “otključavanjem“ zaključanih telefona. To što vaš telefon na kućištu nema oznaku neke mreže – ne znači da nije skinut sa neke od evropskih ili američkih mreža.

Ukoliko ste Samsung Galaxy S3 kupili samo kod ovlašćenog prodavca ili dilera Samsung uređaja i opreme u Crnoj Gori, nadogradnja će vam stići kada i svim korisnicima SIM Free modela