Samsung Galaxy Tab S6 Lite ima 10.4-inčni displej, S-Pen podršku, veliku bateriju

Objavjeno: 16.04.2020.
Samsung Galaxy Tab S6 Lite ima 10.4-inčni displej, S-Pen podršku, veliku bateriju

Samsung je u julu prošle godine predstavio Galaxy Tab S6, a sada je južnokorejska kompanija objavila svedeniju verziju tableta, pod nazivom Galaxy Tab S6 Lite. Tablet karakteriše dizajn od metala.

Galaxy Tab S6 Lite ima 10.4-inčni 2000 x 1200p LCD ekran, ali bez ugrađenog senzora otiska prsta kao kod standardnog Tab S6 modela.

Uređaj pokreće osmojezgarni procesor, sa maksimalnim radnim taktom od 2.3GHz. Samsung nije objavio konkretan čipset, ali je najvjerovatnije u pitanju Exynos 9611. Dostupno je 4GB RAM-a i dvije opcije skladišnog prostora: 64GB i 128GB (uz microSD slot za proširenje).

Kada je u pitanju softver, Galaxy Tab S6 Lite koristi Android 10 sa One UI 2.0 interfejsom (tu su i podrške za Dark Mode i Samsung Knox). Na poleđini uređaja se nalazi glavna kamera od 8MP, dok je s prednje strane 5MP selfi kamera.

Tablet ima podršku za S-Pen stylus, a kompanija će zasebno prodavati i Book Cover, koji se preko magneta spaja sa tabletom i ima slot za S-Pen.

Galaxy Tab S6 Lite ima Bluetooth 5.0 i podržava Wi-Fi i LTE konekcije. Tu su i 3.5mm priključak, kao i AKG zvučnici i Dolby Atmos podrška za bolje iskustvo zvuka. Sve napaja baterija od 7040mAh, koja se puni preko USB-C porta.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite će se u prodaji naći u Oxford Gray, Chiffon Pink i Angora Blue bojama, a nema detalja o globalnoj dostupnosti i ceni tableta.

Izvor: Benchmark