Samsung iznenada potvrđuje radikalni novi Galaxy Smartphone

Objavjeno: 02.06.2020.
Samsung iznenada potvrđuje radikalni novi Galaxy Smartphone

 

Samsung je već iznio suptilne sugestije o svojim sledećim vodećim pametnim telefonima, kao i daje nam mučan pogled na budućnost. Ali kompanija je sada dobila mnogo specifičnije stvari.

U prvoj zvaničnoj dokumentaciji koju smo vidjeli, Samsung je dostavio Galaxy Note 20 Plus za kinesku oznaku obaveznog sertifikata (poznat kao CCC) - javni postupak - i uz to je potvrdio i sam telefon, njegov model, sledeću generaciju mogućnost povezivanja i punjenja.

Sposobno od strane MiFixGuide, Samsung-ova CCC dokumentacija otkriva da Galaxy Note 20 Plus ima broj modela SM-N986 (Note 10 Plus je SM-N975), dok u pratećem listu podataka zvanično stoji da će telefon imati unaprijeđenu 5G mogućnost povezivanja i podršku za 25 V i Brzo punjenje od 45V. S obzirom da je Samsung-ov Galaxy S20 Ultra ove godine podržao 45V, a Ultra verzija Note 20 malo je vjerovatna, postojala je zabrinutost da bi se opseg mogao spustiti i do 25V poput Galaxy S20 i S20 Plus.

Štaviše, punjenje od 45 V može se pokazati puno korisnijom ove godine. Iako ga je podržavala Note 10 Plus, nije zvanično sertifikovan za Programabilno napajanje napajanjem (PPS) i USB napajanje (USB PD) 3.0 standarda od strane USB implementacionog foruma i Samsunga. Ono što PD 3.0 i PPS omogućavaju su pametni telefoni i kompatibilni punjači za komunikaciju i pružanje maksimalne struje, što je Note 10 Plus često promaklo čak i kada koristite punjače od 45 V. S obzirom da je čitav asortiman S20 PD 3.0 i PPS sertifikovan, punjenje 45V na Note 20 Plus trebalo bi da bude mnogo fleksibilnije i koštaće znatno manje od S20 Ultra.

 

informacije o Samsung-ovom Galaxy Note 20 takođe su prikupljene iz CCC procesa. SamMobile, koji je uočio SamMobile, izjavio je da će Note 20 ulaznog nivoa imati ćeliju od 4.300mAh (kapacitet od 4.170mAh), a baterija koristi model modela EB-BN980ABI. Prelazak na 5G trošiće više energije, ali ovo je velika nadogradnja s obzirom da Note 10 ima bateriju od 3500 mAh, a Note 20+ samo ćeliju od 4500 mAh (ocijenjeno 4.370 mAh). S obzirom na to da Note 20+ ima veći ekran veće rezolucije, Note 20 mu može sasvim odgovarati za trajanje baterije, ako ga ne premaši po nižoj cijeni. Ovo je sjajna vijest za kupce koji zbog budžeta ne čine sjajni slučaj ili fanove Note da nadograde na vodeći model.

Pored ovoga, takođe znamo da će Galaxy Note 20 postava pružiti vrhunsku biometriju, efikasniji ekran, dodatnu RAM memoriju kao i mnogo bržu memoriju od svih Galaxy S20 telefona, kao i uzimanje vodeće kamere hardver od Galaxy S20 Ultra dok popravlja svoj pokvareni autofokus. I Galaxy Note 20 i Note 20 Plus dizajni takođe izgledaju prilično dobro.

Moja jedina briga? Samsung bi možda mogao promijeniti igru 2021. godine.

Izvor: Forbes