Samsung je napravio aplikacije za pranje ruku za vlasnike Galaxy Watch-a

Objavjeno: 03.06.2020.
Samsung je napravio aplikacije za pranje ruku za vlasnike Galaxy Watch-a

Da li redovno perete ruke?

Vjerovatno da perete ruke više nego ikad do sada, ali ako vam se sviđa potvrda tehnologije da biste bili sigurni da to radite ispravno, Samsung je dobio aplikaciju za vas. Dizajnirana za asortiman nosivih uređaja i satova, aplikacija Hand Wash podsjeća korisnike da peru ruke u pravilnim intervalima tokom dana. Kompanija navodi studiju Univerziteta College London u 2020. godini, koja tvrdi da je šest do 10 puta dnevno optimalno - plus posjete posle toaleta i prije jela.

Alarm će se oglašavati svaka dva sata ili tako (možete dodati ili modifikovati vremenske periode onako kako smatrate prikladnim) i kada jednom budete na umivaoniku, prevlačenjem uređaja će se pokrenuti brojač od 25 sekundi - pet sekundi za nanošenje sapuna i 20 za ribanje. Budući da su svi Galaxy Satovi vodootporni, nećete trebati ni da skidate svoj uređaj. Takođe dolazi sa gomilom podataka i funkcija praćenja, tako da možete pregledati svoje svakodnevne aktivnosti pranja ruku i dobiti nedeljni prosjek.

Pranje ruku je prilično osnovna svakodnevna aktivnost, ali ona može imati značajan uticaj na vaše zdravlje - nalik jednostavnom činu ustajanja tokom dana, koji je Apple dizajnirao sličnim funkcijama podsjetnika za 2014. godinu. pauze za stajanje, pranje ruku je vrsta stvari koja vam može kliznuti u zadnji deo uma, posebno ako ste zauzeti. Iako se Samsung-ovoj aplikaciji možda čini pomalo besmislenim, ona zapravo ima mogućnost da pomogne u formiranju pozitivne navike - onu koja je sada važnija nego ikad ranije.

Izvor: Engadget