Samsung je predstavio izdržljivi Galaxy XCover 5

Objavjeno: 05.03.2021.
Samsung je predstavio izdržljivi Galaxy XCover 5

Prošle su četiri godine od kako je Samsung predstavio poslednji telefon u okviru svoje Galaxy XCover linije. XCover uređaji su izdržljivi i dizajnirani su za rad u ekstremnim uslovima. Prošle godine smo međutim, dobili XCover Pro, ali je ovo model iz višeg segmenta.

Sada je Samsung predstavio Galaxy XCover 5, koji predstavlja pravog naslednika XCover 4 modela iz 2017. godine.

Galaxy XCover 5 stiže sa velikim brojem unapređenja u odnosu na XCover 4. Tu je sada Exynos 850 čipset, sa osam Cortex-A55 jezgara @2.0GHz. Količina RAM-a je duplirana na 4GB, dok je skladišni prostor sada 64GB. Kapacitet baterije je 3000mAh, sa podrškom za 15W brzo punjenje.

Displej telefona ima 5.3-inčni TFT panel, sa HD+ rezolucijom. Prisutna je Glove Touch funkcija, koja omogućava da se ekran osjetljiv na dodir koristi sa rukavicama.

sam1_42.jpg


Na poleđini se nalazi samo jedna kamera, od 16MP i sa f/1.8 otvorom blende. S prednje strane se nalazi 5MP selfi kamera, sa f/2.2 otvorom blende.

Galaxy XCover 5 ima IP68 sertifikat za otpornost na vodu i prašinu, a tu je i MIL-STD-810H standard za izdržljivost. Prisutan je set Pogo pinova za punjenje, prepoznavanje lica za otključavanje telefona i jedan taster sa strane koji se može programirati. Za softversku podršku je zadužen Android 11.

Samsung Galaxy XCover 5 će biti dostupan od marta, na tržištima Evrope, Azije i Latinske Amerike. Cijena telefona nije objavljena.

Izvor: Neowin