Samsung lansira telefon na trostruki preklop ove godine – „Tri-Fold“

Objavjeno: 28.03.2023.
Samsung lansira telefon na trostruki preklop ove godine – „Tri-Fold“

Samsung je očigledno spreman napraviti još jedan korak naprijed u trci sklopivih oblika. Nakon što nas je uveo u svijet sklopivih uređaja s Galaxy Fold-om, korejski tehnološki gigant sada navodno razmatra uređaj na trostruki preklop.

Ovaj novi uređaj, koji je nazvan „Tri-Fold“, imaće dvije šarke i trodijelni sklopivi ekran. Ovaj koncept je Samsung Display prvi put predstavio na CES 2020.  Za sada nema više detalja o ovom, ali je prošlo dosta vremena otkako se potpuno novi faktor forme pridružio svijetu mobilnih uređaja, tako da smo uzbuđeni. Tu je i činjenica da ovaj uređaj još uvijek uključuje preklapanje, a to je u suštini riješen problem u ovom trenutku. U suštini to je samo još jedna dodatna šarka i složeniji ekran koji će se koristiti u ovom slučaju.

Ovo će omogućiti korisnicima da otvore uređaj na različite načine, omogućavajući širi spektar mogućnosti. To će također učiniti uređaj mnogo čvršćim i manje sklonim oštećenjima.

Novi Tri-Fold uređaj će također doći sa gomilom novih funkcija, uključujući veće veličine ekrana, veći kapacitet baterije, poboljšane mogućnosti kamere i još mnogo toga. Rečeno je da je uređaj u ranoj fazi razvoja i vjerovatno će biti objavljen negdje ove godine.

Čini se da je Samsung spreman da preuzme vodeću ulogu na tržištu sklopivih uređaja sa ovim novim uređajem i biće uzbudljivo vidjeti koje druge karakteristike i dizajne imaju u budućnosti.

Izvor: it-mixer