Samsung na Galaxy S24 seriju vraća nešto što niko ne želi?

Objavjeno: 06.04.2023.
Samsung na Galaxy S24 seriju vraća nešto što niko ne želi?

Samsungovi Exynos čipovi nemaju baš tako dobru reputaciju među Samsungovim fanovima, ali ni generalno među zaljubljenicima u pametne telefone.

Za razliku od ranijih godina, ove godine je Galaxy S23 serija stigla bez Exynosa u čitavom svijetu, ali da li će se to promijeniti već sledeće godine?

Samsung je konačno odlučio da ove godine implementira Qualcomm Snapdragon čip na sve Galaxy S23 modele. Iako se očekivalo da kompanija nastavi sa ovakvom praksom i u budućnosti, s obzirom na odlične reakcije korisnika, najnoviji izveštaj govori da se to neće desiti.

Već neko vreme se priča o tome da Samsung radi na novom flegšip Exynos 2400 čipu, a sada dolaze vesti da bi on mogao da pokreće neke Galaxy S24 modele sledeće godine.

Južnokorejska publikacija navodi da će Samsung sledeće godine zaista isporučiti Galaxy S24 seriju sa Exynos 2400 čipom na nekim tržištima. Ali, ne navodi se o kojem tržištu, ili tržištima, se radi.

Podsećamo da su u prošlosti, između ostalih, evropske verzije Galaxy S uređaja uvek dobijale telefone sa Exynosom, ali se nadamo da to neće biti slučaj sledeće godine, ako se ova informacija ispostavi kao tačna.

Izveštaji o novom Exynosu 2400 ukazuju na to da bi se moglo raditi o odličnom čipu, ali istina je da se tako priča svake godine, dok praksa bude nešto drugačija i Exynosi se pokažu lošijim u odnosu na Snapdragon flegšip čipove.

Navodno će Exynos 2400 stići sa 10 jezgara, za razliku od drugih čipova za pametne telefone koji stižu sa osam jezgara.

Na kraju ipak napominjemo da se radi o glasinama i ove informacije je potrebno uzeti s određenom dozom rezerve.

Izvor: b92