Samsung-ov timing je savršen za najnovije telefone serije

Objavjeno: 18.04.2020.
Samsung-ov timing je savršen za najnovije telefone serije

Samsung je prošle nedelje objavio svoju najnoviju liniju uređaja iz serije Galaxi A. Linija serije Galaxi A cilja ciljeve potrošača povoljnih budžeta, ali Samsung je ove godine implementirao vodeću funkciju. A-serija nudi 5G varijante po pristupačnom cjenovnom rangu, a Samsung je ove 5G verzije izdao u savršeno vrijeme.

Potrošače možete svrstati u dvije kategorije, one koji će kupiti vodeći uređaj i one koji to ne čine. Prvi je korisnik električne energije koji želi najbolje od najboljeg i je entuzijasta ili je kao statusni simbol za njih. Ja sam jedan od tih ljudi - osjećam da mi trebaju najnovije i najbolje da bih svoj posao efikasnije obavljao, dajući mi „prednost“. Druga je grupa potrošača koja ne brine previše o uređaju sve dok on radi i dobija ih kroz dan. Njihov fokus je prije svega pouzdanost i vrijednost.

Način na koji tehnologija prelazi u ruke svih potrošača obično je to što počinje sa entuzijastima u prvoj kategoriji i prenosi se onima s druge kategorije. Kasnije na putu, kada je 5G pristupačniji i postane očekivana karakteristika na svim telefonima, a ne samo vodeći, druga kategorija će ga dobiti. Primjer za to su telefoni s više kamera ili biometrijska autentifikacija tokom godina. Glavni telefoni započeli su sa senzorima otisaka prstiju, i polako su se prebacivali do uređaja prilagođenih budžetu. Tada su vodeći brodovi počeli da dobijaju više mogućnosti za biometrijsku sigurnost, a sada smo na mjestu gdje su senzori otiska prsta na ekranu u vodećim brodovima.

Prošle godine, Samsung je bio jedan od prvih koji je izdao telefone sa 5G mogućnostima u Galaxi S10 liniji za veoma rane 5G mreže u SAD-u i Koreji. Samo nekoliko mjesta imalo je 5G, a samo premium uređaji su imali 5G. Sa izdavanjem telefona serije A, 5G dolazi na zanimljive budžete u zanimljivo vrijeme iz nekoliko različitih razloga.

Jedan od očitijih razloga su trenutna vremena. Trenutno je COVID-19 uticao na cijeli naš život, a ostati povezan je važniji nego ikad, ne samo iz perspektive preduzeća, već i iz perspektive društvenog blagostanja. Ubrzanje rada na daljini znači da zaposleni i preduzeća moraju biti povezani i imati pristup mreži na najefikasniji i najpovoljniji način. Čineći 5G široko dostupnim svim potrošačima, 5G ide onima kojima je potreban više nego što žele.

Izvor: Forbes