Samsung planira da smanji cijenu proizvoda uz fleksibilno staklo

Objavjeno: 05.04.2020.
Samsung planira da smanji cijenu proizvoda uz fleksibilno staklo

Samsung je veliki konglomerat, koji ima veliki broj zasebnih kompanija i podružnica. Jedna od njih je Samsung Electronics (odeljenje koje razvija Galaxy liniju uređaja), a druga je Samsung Display, koji proizvodi ekrane za telefone, TV uređaje, monitore i druge uređaje.

Prema izvještaju iz Južne Koreje, Samsung Electronics planira da razvije sopstveni fleksibilni panel, bez pomoći Samsung Display-a. Razlog je to što kompanija želi da smanji cijenu ekrana i tehnologiju načini pristupačnijom u budućnosti.

Trenutno telefoni, kao što je Galaxy Z Flip, imaju ekstremno tanak stakleni panel koji se savija, a ne lomi se upravo zbog svoje tankoće. Međutim, Samsung Electronics smatra da Samsung Display trenutno ne može da kreira deblji panel sa manje nabora kada se panel savija.

Cilj ovog odjeljenja fleksibilnih displeja, u okviru Samsung Electronics divizije, jeste da se smanji cijena i rastereti Samsung Display divizija, a da se zadrži visok kvalitet i performanse tehnologije koja je kreirana pod Samsungovim okriljem.