Samsung pregovara sa LG-om oko velike porudžbine OLED TV panela

Objavjeno: 12.04.2021.
Samsung pregovara sa LG-om oko velike porudžbine OLED TV panela

Prema izvještajima iz Južne Koreje, Samsung je navodno u pregovorima sa kompanijom LG u vezi sa velikom prudžbinom OLED TV panela. Samsung bi mogao biti blizu da sklopi sporazum koji će LG-u omogućiti da svog rivala snabdeva milionima ovih TV panela. 

Na ovaj način bi Samsung dodatno pojačao prelazak sa LCD na QLED TV panele, koji koriste kombinaciju quantum dot filtera i LCD pozadinskog osvetljenja.

Izvještaji sugerišu da će LG za Samsung obezbjediti milion panela tokom druge polovine ove godine, a ovo će se u 2022. godini povećati na četiri miliona. Ističe se da nije uobičajeno za Samsung da poručuje panele od svog najvećeg rivala, ali bi ovo mogao biti rezultat Samsungove odluke da se prebaci sa korišćenja LCD tehnologije u svojim QLED televizorima na OLED panele.

Pored ovoga, The Elec izvještava da Samsung radi na prototipu Quantum Dot OLED TV-a, koji ne koristi LCD panele. Ovi prototipi su navodno bili odbijeni od strane Samsung Electronicsa u januaru, jer su imali previše nisko osvjetljenje.

Izvor: GSMArena