Samsung radi na dva nova Galaxy Watch pametna sata

Objavjeno: 27.04.2020.
Samsung radi na dva nova Galaxy Watch pametna sata

Nismo ni sanjali a kamoli pomislili da jedan od proizvođača pametnih telefona, tableta i pametnih satova u ovo „vrijeme” virusa radi na novim hardverima. Ako je vjerovati Kineskim medijima, Samsung je zavrnuo rukave te počeo izradu na dva nadolazeća Galaxy Watch pametna sata. Premda za sada nisu poznate speciifikacije, odnosno službeno potvrđene poznato je kako će tvorničko ime za Galaxy Watch glasiti: SM-R840 / 845 odnosno za drugi model: SM-R850 / 855.

 

Ako se pitate čemu dvije brojčane oznake a rekli smo kako će biti predstavljena dva modela, kažimo kako će jedan posjedovati 4G/LTE povezivanja na Internet dok će drugi pružati WiFi mogućnost. Rekli smo kako ime nije poznato ali kineski medij ide toliko daleko da navodi kako bi se jedna od njih mogao zvati: Galaxy Watch 2 , što će biti izravan nasljednik aktualnog Samsung Galaxy Watch modela iz 2018. godine odnosno Galaxy Watch Active 3 tj, nasljednik Galaxy Watch Active 2 pametnog sata koji je predstavljen 2019. te je dostupan na tržištu. Oba modela biti će pokretana Tizen mobilnim operativnim sustavom, odnosno odlukom Samsunga ono je već duže vrijeme mobilna platforma s jedninom namjerom pokretanja pametnih satova i služenja istima.

 

Osim kvalitetnijeg zaslona očekuje se kako će oba Galaxy Watch modela dobiti i povećanje kapaciteta interne memorije, ukupna na 8GB uz povećanje na ukupna 2GB radne memorije kada govorimo o Galaxy Watch Active 3 pametnom satu. Oba modela između već onih standardnih značajki poput GPS-a, te ostalih funkcija pametnih satova, dva nadolazeća modela bit će u mogućnosti i pratiti spavanje korisnika odnosno mjerenje krvnog pritiska, otkucaja srca EKG. Iako još nema riječi o službenom datumu predstavljanja odnosno dolasku na tržište, navodi govore kako će oba modela biti predstavljena zajedno s Samsung Galaxy Note 20 phabletu odnosno na eventu koji se planira krajem ljeta.

 

Ako se malo okrenemo ka tržišnom udjelu pametnih satova, odnosno brojkama ko dominira, vrlo jednostavno se da vidjeti kako Samsung i Apple „jedan drugome dišu za vrat” stoga se veselimo predstavljanju i na koji će to način Samsung Galaxy pametni satovi skinuti ili barem „pokušati” uzeti udio Apple Watch pametnim satovima, odnosno njihovoj posljednjoj seriji Apple Watch 5.

 

Izvor: Balkan Android