Samsung tuži Apple zbog povrede patentnih prava u iPhoneu 5

Objavjeno: 02.10.2012.
Samsung tuži Apple zbog povrede patentnih prava u iPhoneu 5
Kao što je i obećao, Samsung je danas američkom federalnom sudu u Kaliforniji uputio tužbu protiv Applea, a u vezi kršenja patentnih prava vezanih uz LTE tehnologiju ugrađenu u netom predstavljeni iPhone 5. Iz Samsunga su ovu mogućnost najavili još prije početka prodaje spomenutog uređaja, no trebalo im je vremena da preispitaju svaki detalj. Nakon što su utvrdili da Apple u ovom uređaju koristi njihove patente bez odobrenja, Samsungovci su ovu tužbu dodali u već postojeći spor.

U Samsungu navode: “nemamo puno izbora nego poduzeti korake neophodne u zaštiti naših inovacija i intelektualnog vlasništva”.

Podsjetimo, Samsnug je ovog ljeta na američkom sudu izgubio spor od Applea gdje je proglašen krivim za kršenje Appleovih patentnih prava, među kojima je i onaj o kopiranju dizajna. Premda se mnogo analitičara slaže oko toga da je Samsung od Applea mnoge stvari zaista kopirao, s druge je strane očita Appleova zloupotreba američkog patentnog zakona koji praktički omogućuje patentiranje geometrijskih oblika i radijusa.

Hoće li Samsung u svom naumu uspjeti, vidjet ćemo, no znamo da pobijediti američku kompaniju na američkom sudu nije lako.