Samsungov patent pokazuje telefon sa dvostrukim savijanjem

Objavjeno: 15.10.2020.
Samsungov patent pokazuje telefon sa dvostrukim savijanjem

Samsung-ove ambicije na polju fleksibilnih telefona idu značajno dalje od modela kao što su Galaxy Z Fold 2 ili Galaxy Z Flip. Sajt LetsGoDigital je otkrio i objavio Samsungovu prijavu za patent u Južnoj Koreji, koja opisuje telefon koji se dvostruko savija i podsjeća na Xiaomijeve ideje na ovom polju.

Koncept pojazuje telefon sa proširivim displejem, gdje se obije strane mogu savijati kako bi se poboljšala prenosivost i funkcionalnost uređaja. Samsung zamišlja korišćenje ovakvog telefona kao laptop, koji se može saviti i nositi sa sobom (vjerovatno u džepu).

sam1_38.jpg


Ideje iz patent rješenja se često ne implementiraju u konkretan proizvod, tako da nije poznato koliko je Samsung ozbiljan u namjerama da kreira fleksibilni telefon poput ovog. Kompanija je prijavu za patent originalno podnijela 2018. godine, a Samsungova strategija na polju fleksibilnih telefona se od tada sigurno mijenjala.

U svakom slučaju, patent pokazuje da Samsung istražuje različite dizajne i rješenja savitljivih uređaja koji bi mogli biti korisni izvan okvira tipične svrhe i upotrebe telefona.

Izvor: LetsGoDigital